Welkom bij Bonne Retraite


Meditatie, mindfulness en yoga vakantie retraites in Frankrijk

Deze site is geboren vanuit de wens met gelijkgestemden bij elkaar te komen en op kleine individuele schaal moois aan te kunnen bieden in de vorm van retraites, workshops en andere activiteiten op het gebied van bewustwording. Bonne Retraite is geen vastomlijnde organisatie met duidelijke eigenaren, maar een samenwerkingsverband van mensen die elkaar onderweg hebben ontmoet en geïnspireerd. Ieder van ons met eigen kwaliteiten en kennis, voortdurend in ontwikkeling, en allemaal met dezelfde intentie: iets te betekenen voor elkaar en de wereld. 


De basis van onze programma's is een lichte vorm van mediteren. De kracht van meditatie, yoga, mindfulness, stilte, de helende werking van de natuur en het belang van verbinding met jezelf, anderen en de wereld -  zijn belangrijke onderdelen die in onze retraites en activiteiten terugkomen. Vanuit onze eigen ervaring en opgedane kennis op het vlak van persoonlijke ontwikkeling delen we graag met anderen.


Op deze manier hopen we met onze retraites en programma’s tijdens een vakantie in Frankrijk tijd en ruimte te bieden aan diegenen die af en toe afstand willen nemen van de drukte van de maatschappij. Geholpen door onder andere meditatie oefeningen, yoga oefeningen, en een rustige inspirerende omgeving ontstaat de ruimte vrij het contact met jezelf te verdiepen. Heb je nog geen ervaring met bijvoorbeeld meditatie of yoga, dan zijn de meeste van onze weken bij uitstek geschikt om daar op een lichte en leuke manier kennis mee te maken.

 

Op onze website is onder het kopje agenda terug te vinden welke retraites er worden georganiseerd, door wie, en wat de opzet en inhoud van de diverse retraites omvat. Vooralsnog zijn voor dit jaar de meeste retraites opgebouwd rondom een programma van lichte meditatie en yoga op de Ferme de la Rochelle; een stilte herberg in het Noorden van Frankrijk. Sommige weken zijn opgezet rondom een bepaald thema. Er zullen in de toekomst ook retraites worden aangeboden waarin bijvoorbeeld voeding of creativiteit de insteek zijn. Houd daarom onze agenda in de gaten, of abonneer je op onze nieuwsbrief.

 

Veel leesplezier op onze site, en wellicht tot ziens tijdens een van onze retraites!


Het Bonne Retraite Team