LOCATIE EN ROUTE


Ferme de la Rochelle 

52400 Serqueux

France

www.fermedelarochelle.fr


Beschrijving Ferme de la Rochelle 

De Ferme heeft acht gastenkamers, twee badkamers, een huiskamer met open haard, een eetkamer, een ruime bibliotheek met een leestafel en veel boeken, een grote yoga- en meditatieruimte, en een speciale groepsruimte voor cursussen. 

De slaapkamers zijn groot, zo’n 20 tot 25 m2 ieder. De kamers zijn eenvoudig gemeubileerd: een goed tweepersoonsbed, een gemakkelijke stoel, een kast en een schrijftafel met stoel. Op drie van de grootste kamers staat een extra eenpersoonsbed. Alle kamers zijn aangesloten op de centrale verwarming. 

Daarnaast vind je in het huis drie ruime en goed geoutilleerde appartementen met ieder een eigen douche en toilet. Inclusief de appartementen zijn er dus 11 kamers ter beschikking met ieder een ruim tweepersoonsbed, en op drie ervan staat een extra eenpersoonsbed. Er is daarmee plaats voor 15 tot 20 mensen. 

Bij het opknappen is er zoveel mogelijk rekening gehouden met de bestaande vormen en die “overgenomen”. Waar mogelijk zijn de prachtige stenen muren ‘in het zicht’ gelaten (pierres apparentes). De gastenkamers hebben allemaal hun eigen kleur gekregen. 

Overigens vind je op de kamers geen televisie of telefoon. Wel is er wifi in het hele huis geïnstalleerd zodat je kunt beschikken over een snelle internetverbinding.

Verder is er de beschikking over een ruime 6 persoons buitensauna met zonneterras. Voor sauna liefhebbers: het is een houtgestookte sauna. 

Het gebouw wordt omringd door een grote tuin, en uiteraard is er de beschikking over een eigen ruime parkeerplaats.


 

Routebeschrijving met de auto

Vanuit Nederland kun je de A2 via Maastricht naar Luik nemen. Daar neem je de Ardennenroute naar Luxemburg (E25).

Vanuit West-Nederland ligt de route Breda-Antwerpen-Brussel-Luxemburg meer voor de hand.

Ter hoogte van de stad Luxemburg sla je af in de richting Metz. Zo gauw je over de Luxemburgs-Franse grens bent rijd je op de A31. Je passeert achtereenvolgens Thionville, Metz en Nancy. Voorbij Nancy blijf je de A31 volgen richting Dijon/Lyon.Na 25 kilometer kom je op de péage. Die volg je voor ongeveer 75 kilometer. Je kunt, om in Serqueux te komen, nu twee afslagen nemen.

De eerste is 8.1 Bourmont/Lamarche. Vanaf deze afslag volg je de borden Lamarche. Je komt door Rozières-sur-Mouzon, 2 km verder sla je rechtsaf richting Fresnoy-en-Bassigny. Deze weg blijf je volgen tot Fresnoy. In Fresnoy volg je de weg door het dorpje tot die bij een bredere doorgaande weg komt, die steek je schuin (naar links) over richting Arnoncourt-sur- Apance. Na ongeveer 3 km kom je in Arnoncourt. In Arnoncourt zie je al de richting-aanduiding naar Serqueux. Buiten Arnoncourt passeer je twee kruisingen. Op beide houd je links (richting Serqueux) aan. Na de tweede kruising stijgt de weg iets en even later zie je voor je een dorp liggen: Serqueux. De weg daalt verder en begint weer te stijgen als je een kleine brug over bent. 50 meter voorbij dit bruggetje zie je links een kleine houtzagerij. Sla hier links af: het is tevens de ingang van ferme de la Rochelle. Je volgt het smalle weggetje voorlangs de zagerij de vallei in. Voorbij de bocht zie je ferme de la Rochelle liggen.

De tweede mogelijke afslag is nr 8: Bourbonne-les-Bains/Montigny-le-Roi. Neem na de tolweg de D417 richting Bourbonne. Ongeveer 1,5 km voorbij het dorp Dammartin-sur-Meuse, net na een bord dat je vertelt dat daar de waterscheiding is (Noordzee/Middellandse Zee) ga je linksaf, een smalle weg (D144) richting Pouilly. Blijf in en na Pouilly de D144 volgen, richting Beaucharmoy. Je vervolgt de weg door dit dorp. Blijf de richting Serqueux volgen op de drie kruisingen die je nog tegen komt (dat is steeds rechtdoor). Het eerste dorp dat nu opdoemt is Serqueux, de weg daalt iets passeert een bruggetje en 50 meter daarna sla je bij een kleine houtzagerij linksaf en rijd je voor de zagerij langs een smal weggetje in dat de vallei in voert. Dat brengt je bij ferme de la Rochelle.

Vanuit Utrecht is het ca. 6,5 uur rijden.


 

Samen rijden

Gezien de doorgaande stijging van de brandstofprijzen en treinkosten willen wij graag meekijken naar de mogelijkheden om samen te rijden, zodat je in onderling overleg de reiskosten kunt delen. Als je met een eigen auto komen en je kunt iemand mee laten rijden, laat ons dat dan svp even weten. En als je geen eigen vervoer hebt en graag mee wilt rijden laat dat dan bij je boeking weten. Dan onderzoeken wij de mogelijkheden en brengen jullie met elkaar in contact.
Openbaar vervoer

Ferme de la Rochelle is ook goed te bereiken per trein. Op het station van bestemming, Langres, komen we je ophalen.

Vanuit Nederland met de Thalys naar Parijs Gare du Nord, vandaar 800 meter lopen (of één metro halte) naar gare de l’Est en vervolgens met de trein naar Langres. (De eindbestemming van die trein is meestal Culmont-Chalindrey) Dit is een snelle route waarbij je na Rotterdam maar een keer over hoeft te stappen. Deze reis duurt vanaf Rotterdam ca  6 1/2 uur.  Een exacte prijs is niet te geven omdat die van allerlei factoren afhankelijk is, maar in ieder geval geldt dat hoe eerder je de Thalys boekt hoe goedkoper de reis is. Je kunt in Nederland het traject Paris Gare de l’Est-Langres niet kopen. We raden je aan het op het Gare du Nord te kopen waar altijd veel meer loketten open zijn dan op het Gare de l’Est. Kijk voor reistijden op www.db.de, de Duitse spoorwegsite, die is aanmerkelijk accurater en sneller dan de Franse site van de SNCF.

In Langres komen we je ophalen. Er  is in dit dunbevolkte deel van Frankrijk geen openbaar vervoer per bus. Van Langres naar ferme de la Rochelle is het ca 40 minuten. Voor deze taxiservice vragen we 20 euro per rit.