Compassie Retraite

Door het leven dat we leiden kunnen we ons eigen spoor nog wel eens kwijtraken. Tijdens deze retraite week kun je op een prettige manier stilstaan bij jezelf om vervolgens weer met grotere ontspanning, wijsheid en compassie je weg te vervolgen. We bieden je naast een vriendelijke en veilige plek ook oefeningen aan (yoga, schrijven, meditatie) waardoor je meer in contact kunt komen met jezelf en met eventuele ‘antwoorden’. Het programma is tegelijkertijd steeds maar een suggestie: je bent geheel vrij om te kiezen wat je wel en wat je niet wilt bijwonen. Het gaat om jou. En om wat jou goed doet.

De locatie en de kamers zijn eenvoudig, verzorgd en stijlvol, met behoud van authenticiteit en warmte. In alles wat we tijdens de retraite week aanbieden merk je onze liefde en aandacht op.


Globaal programma

We beginnen dagelijks met een meditatie en wat later op de ochtend wordt er Mindful bewegen (bijvoorbeeld zachte yoga of een wandeling) aangeboden, vaak gecombineerd met een reflectie oefening / schrijf suggestie. Na het lunchbuffet is er genoeg vrije tijd om te wandelen, gebruik te maken van de sauna, te mijmeren, te lezen, niets doen….etc.

Tijdens de week kun je gebruik maken van twee korte begeleidende gesprekken (c.a. 15 min) om zo je ervaringen en thema’s die je tegenkomt of vragen die opkomen in contact te brengen en te onderzoeken.

Je kunt je verder, als je daar behoefte aan hebt, opgeven voor een massage en/of voor een extra begeleidend gesprek. Voor het gezamenlijke diner mediteren we samen en in de avond sluiten we de dag af met een ontspanningsoefening. Ook zullen er gedurende de week stille dagen zijn waardoor je echt de kans krijgt om naar binnen te keren om vervolgens met hernieuwde energie en inzichten huiswaarts te keren.


Kosten

Deze retraite heeft een waarde van € 840,-

Echter willen we deze retraite ook toegankelijk maken voor mensen met een kleinere beurs. We vertrouwen op jouw eigen inzicht in wat jij kunt betalen voor deze week. Daarom kun je kiezen uit drie tarieven (inclusief btw):

  • € 840,-
  • € 730,-
  • € 620,-*

€ 620*,- is echt voor mensen met een kleine beurs. Er kan eventueel ook in termijnen worden betaald.

  • Mensen die eerder zijn geweest ontvangen 10% korting
  • Het tarief voor bedrijven is € 980,-  (ex btw)

Mocht je interesse hebben maar het financieel gewoon niet redden, neem dan alsnog contact op. We kijken samen wat we kunnen afspreken.


Begeleiding


Charlotte Gmelig Meijling is psychosociaal therapeut en mindfulness- en compassie trainer. Ze gaat regelmatig zelf op meditatie retraites om de beoefening te verdiepen en vindt inspiratie in het Boeddhisme.

Lotte Peters is grafisch vormgever, yogadocent en opgeleid om Craniosacrale behandelingen en Thaise yoga massage te geven. Ze vindt daarnaast inspiratie in lichaamswerk, schrijven en op haar reizen in Azië.