Charlotte Gmelig Meijling


Ik ben een onderzoekend mens. Altijd geweest. Ik neem niet zo snel iets voor waar aan. Ik wil het graag zelf bekijken, ervaren, onderzoeken en mijn eigen weg bewandelen. Dit zorgt niet altijd voor een gemakkelijke of snelle weg. Zo heeft het ook een tijdje geduurd voordat ik wist dat ik mensen wilde begeleiden.

Via een aantal (leerzame) omwegen ben ik rond m’n 25e in het bedrijfsleven beland. Ik heb hier veel kansen gekregen, veel geleerd en het ontzettend naar m’n zin gehad. Maar op een gegeven moment merkte ik dat het zakelijke gedeelte me gewoon niet genoeg greep. Het coachen en begeleiden van collega’s gaf mij als leidinggevende daarentegen wel veel energie en voldoening. Dit is wat ik wilde doen! Voor deze ontdekking was blijkbaar ‘het leven’ nodig.

Ik heb vervolgens op m’n 29e het roer omgegooid : ontslag genomen, het bedrijfsleven tijdelijk vaarwel gezegd, eerst een zomer op een strandtent gewerkt om daarna op een middelbare school als mentor en faalangsttrainer aan de slag te gaan. Ik ben bijna 9 jaar (parttime) als jongerencoach en coordinator hulplverlening aan deze school verbonden gebleven. Tegelijkertijd volgde ik intensieve opleidingen tot psychosociaal therapeut en mindfulness trainer en zette ik mijn eigen praktijk op.

Inmiddels ben ik werkzaam als psychosociaal therapeut en mindfulness trainer binnen m’n eigen praktijk, en ben ik als trainer en coach in het bedrijfsleven verbonden aan De Baak. Hier begeleid ik met name Jong Talent programma’s voor verschillende bedrijven.


Achtergrond

Vanaf 2009 spelen meditatie en mindfulness een belangrijke rol in mijn leven. Ik had in deze periode te maken met een scheiding, een mislukt IVF traject** en het verlies van huis en vrienden. Ik voelde immens verdriet en eenzaamheid.

Nadat ik, o.a. op de Ferme de la Rochelle, ruimte had gemaakt om te rouwen, kwam ik erachter hoeveel ik in mijn leven eigenlijk miste doordat ik me mee liet voeren in nutteloze en beperkende hersenspinsels. Het echt aanwezig leren zijn in het moment (of die nou prettig of onprettig is) schenkt me een grotere ontspanning in mijn leven, zorgt voor veerkracht, een werkelijk contact met de mensen om me heen en schenkt me eenvoudig geluk. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik helderder zie, grotere uitdagingen durf aan te gaan in mijn leven, intuitiever handel en minder onzeker ben.

Natuurlijk loop ik nu niet constant zingend en dansend rond en zijn er ook heus nog momenten waarin ik het even niet zie zitten, maar ik word hier niet door mee gesleurd. De emoties beheersen en sturen mij niet. Ik kan ze zien voor wat ze zijn en ze vervolgens loslaten.

**Ik ben heel blij om nu op te kunnen schrijven dat ik momenteel, op mijn 41e, toch zwanger ben geraakt (d.m.v. IVF). Ik hoop medio augustus 2015 te bevallen van een gezond kindje.


Studie

Ik ben afgestudeerd als psychosociaal therapeut aan de Academie Integrale Menswetenschappen (geregistreerd lid van de Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden) en heb het basisjaar lichaamsgerichte therapie aan Bodymind opleidingen afgerond.

Verder ben ik gecertificeerd mindfulness trainer en aangesloten bij de Vereniging Mindfulness Based trainers in Nederland en Vlaanderen.


Werkwijze

Mijn onderzoekende en open geest komt in mijn werk goed van pas. Het is o.k. het even niet te weten en van het leven te leren. Als begeleider ga ik er niet vanuit dat ik de waarheid in pacht heb. Tijdens een training, retraite of een individueel traject onderzoeken we samen hoe het is voor jou. Wat jouw waarheid, kracht, verdriet, talent, pijn, verwarring of verlangen is. We kijken naar hoe jij daar ruimte of vorm aan zou kunnen geven. Ik doe dit met een rugzak vol kennis en ervaring, een zee aan tijd en aandacht, en met een open en aanwezig hart.