Marieke Poos

 

Voor mijzelf is yoga vooral een proces van bewustwording. Het steeds opnieuw contact maken met mijn lichaam, en voelen wat er op dat moment is. Ik was van oorsprong zo gewend om alles vanuit mijn hoofd te doen en te bedenken. Zo heb ik mezelf dat aangeleerd. Het simpelweg naar de signalen van mijn lichaam luisteren was iets wat ik nooit had meegekregen, zelfs nog nooit van gehoord.

 

In 2009 kwam voor mij een omslagpunt. Mijn leven was vooral naar buiten gericht. Gericht op het voldoen aan de verwachtingen van anderen en het invullen van de plaatjes zoals het hoort. Door veelvuldige bezoek aan de ferme, de gesprekken met Pieter van Dijk, en door de kleine oefeningen die mij werden aangereikt kon ik weer contact maken met mezelf. Contact maken met mijn eigen energie, mijn unieke eigen kracht, en mijn eigen weten, zonder het te bedenken. Het heeft me dichterbij mezelf gebracht, dichterbij wat ik echt belangrijk vind in het leven en daar ook inmiddels naar durven handelen.

 

Het heeft me enorm geïnspireerd en ik wilde hiermee verder. Ik ben daartoe bij Samsara de yoga docentenopleiding gaan volgen. Om me verder te ontwikkelen en te verdiepen. Ik had me geen betere opleiding kunnen wensen. Hierdoor kan ik nu alles wat ik heb geleerd uit eigen ervaring ook op professionele wijze aanreiken aan een ieder die daar voor open staat. 

 

Na mijn verhuizing van de stad Eindhoven naar de rust en de ruimte van de Achterhoek in 2013 ben ik op zoek om een combinatie te vinden tussen mijn achtergrond als bedrijfseconoom en het verder vorm geven van inmiddels mijn yoga praktijk waarin de helende werking van de natuur, stilte, en aandacht vorm hebben gekregen. Ik ondersteun groepen en personen op het gebied van bewustwording met eenvoudige yoga en meditatie oefeningen. Mijn interesse ligt ook bij Yoga voor mensen die geraakt zijn door kanker en yoga & ouderen waarvoor inmiddels de modules zijn afgerond.