Marijke Hulstein

 

Je bent wat je diepste verlangen is

- Deepak Chopra -


Al van kinds af aan herinner ik mij mijn nieuwsgierigheid en verlangen naar vrijheid. Dit maakte mijn leven intens en bracht mij al jong op een zoektocht naar mezelf. De complexiteit van ons lichaam en onze levensenergie heeft mij op verschillende manieren in mijn leven gefascineerd en geraakt. Door vijftien jaar ervaring in de gezondheidszorg, maar ook door een mentale en fysieke breakdown in 2010 heb ik gezien en ervaren waar wij vanuit deze rationele en hectische maatschappij soms tekort schieten. Ik ontdekte hoeveel energie ik verloor aan het niet luisteren naar mijn lichaam en het ontkennen van mijn werkelijke verlangens. Dit was voor mij een ‘point of no return’. Zowel voor mijn werk als privé ben ik mij gaan verdiepen in de reis naar binnen vanuit zowel de westerse als oosterse benadering. Ik geloof inmiddels in de kracht van integratie van beide.


Yoga werd een van de ankers welke mij ondersteunde op dit pad. Mijn eerste ervaring was op reis in Thailand. Het voelde direct als thuiskomen en dat is nooit meer weggegaan. De laatste zeven jaar beoefende ik vooral Hatha yoga en verdiepte ik mij in Kum Nye. Tot ik vorig jaar kennis maakte met Kundalini. Ondanks de intensieve postures, het zingen en de gekke tulbanden was ik direct gegrepen door de kracht en diepte van deze vorm van yoga. Het is een actieve dynamische vorm van yoga, gecombineerd met ademhalingstechnieken, mantra’s en meditaties. De oefeningen werken rechtstreeks op je intuïtie, hormoon- en zenuwstelsel, waardoor je na afloop direct de effecten al kunt ervaren. Afgelopen jaar volgde ik de opleiding bij Siri Dharma Singh en Simrit Kaur van Yogalifestyle. Het voelt als een enorme gift dat ik mijn passie hiervoor nu mag delen.

 

The most important thing is your experience
It goes right to your heart
No words can replace your experience
- Yogi Bhajan -


Ik ben afgestudeerd als Gezondheidswetenschapper en Verpleegkundige. Ook volgde ik de jaarcursussen ‘Innerlijk leiderschap’ bij Dutch Leadership Academy, Intuïtieve ontwikkeling bij het Centrum voor Effectieve Intuïtie en verschillende workshops op het gebied van meditatie, tantra en lichaamswerk. Ik werk momenteel in de geestelijke gezondheidszorg als coach en trainer. Ik werk hierbij o.a. met Mindfulness en Acceptatie Commitment Therapie. Daarnaast houd ik mij bezig met Kundalini yoga en het organiseren van verdiepende workshops. Ik ben iemand met een open vizier en beide benen op grond. Mijn missie is anderen te inspireren, het leven bewust te ervaren en contact te maken met wie ze werkelijk zijn. 


In mijn dagelijkse leven woon ik in Arnhem en geniet ik enorm van reizen en het buitenleven. Ik ben dol op Azië en de Mediterraanse landen, ik ben geïnteresseerd in voeding en sta graag in de keuken. Andere culturen, leef- en woonvormen vind ik super inspirerend. Steeds meer zie ik de weg naar vrijheid in het leven, juist in de kleine dingen. Door even stil te staan, werkelijk je hart te durven volgen en het leven in zijn volheid te ervaren.